2015. július 28., kedd

The Darkest Part Of The Forest (angol)



Children can have a cruel, absolute sense of justice. Children can kill a monster and feel quite proud of themselves. A girl can look at her brother and believe they’re destined to be a knight and a bard who battle evil. She can believe she’s found the thing she’s been made for.

Hazel lives with her brother, Ben, in the strange town of Fairfold where humans and fae exist side by side. The faeries’ seemingly harmless magic attracts tourists, but Hazel knows how dangerous they can be, and she knows how to stop them. Or she did, once.

At the center of it all, there is a glass coffin in the woods. It rests right on the ground and in it sleeps a boy with horns on his head and ears as pointed as knives. Hazel and Ben were both in love with him as children. The boy has slept there for generations, never waking.

Until one day, he does…

As the world turns upside down, Hazel tries to remember her years pretending to be a knight. But swept up in new love, shifting loyalties, and the fresh sting of betrayal, will it be enough?



Ez a könyv nagyon jó, ha szereted az ilyet, de azt szögezzük le az elején, hogy nem az a klasszikus YA. Inkább a kicsivel fiatalabbakat célozza meg, ugyan akkor a szerelmi szál meg inkább a nagyobbakat. Na mindegy a jó könyv attól még jó könyv.

A könyvet Holly Black az egyik kedvenc írónőm. Ő az aki az Átokvetők trilógiát írta, meg a Vaspróbát Cassandra Clare-rel. Én a Spiderwick krónikákon keresztül ismertem meg, ami a gyermek korom jelentős részét képezte. Ez a könyv sokban hasonlít a Krónikákra, vannak benne tündérek, bátorság, ravaszság, titkok, rejtelmek, fantasztikus segítők, testvérek.

El kell ismernem, hogy ezt a knyvet márciusban olvastam, szóval kissé ködösek az emlékeim róla, de mivel itt még nem igazán felkapott gondoltam inkább erről írok. Szóval a könyvvel akkor találkoztam, amikor a neten pár BookTube-os videót nézegetve szembejött. Megkerestem a könyv előzetesét, és elvarázsolt. Az ilyesfajta előzetesek gyakran teljesen más hangulatot adnak át, mint amilyen a könyv maga például a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei. Itt viszont nagyon találó volt. A hangulat a történet varázslatos. Imádtam.

Szóval a könyv Hazel és a bátyja Ben kalandját követi végig egy Fairfold nevű kisvárosban. A városka meletti hatalmas erdő belsejében fekszik egy üvegkoporsó benne egy tündér herceggel. A testvérek kicsiként sokat jártak oda éjszakánként, és történeteket meséltek neki, és arról ábrándoztak, hogy fogják megszabadítani, felébreszteni. Azt érdemes tudni, hogy Ben meleg, így ő és Hazel is szerelmesek a hercegbe, és az egyik legjobb dolog a könyvben, hogy mindenki tök természetesen kezeli Ben másságát. Sőt még egy szerelmi szál is fűződik hozzá, és nem mondom meg kivel, de én egyáltalán nem számítottam rá. Na mindegy. A karakterek nagyon jók, nem fekete-fehérek, nincs csak jó, és rossz, több rétegűek.

A könyv legnagyobb erénye mégis az írásstílusa. Valami meseszép, és amint elolvastál egy mondatot, egyszerűen nem tudsz megállni, egyszerűen többet és többet akarsz. Hirtelen és erősen be ránt a történetbe és nem ereszt. Ezen kívül van benne 1-2 dal, amik nagyon hátborzongatóak és még jobban elvarázsolnak. Például ami az előzetesben is benne van. Nem is tudom mit írhatnék még, aki szereti az ilyesfajta könyveket, az úgyis elolvassa, de egy kis kedv csinálónak, itt a könyv előzetese és a illetve az audiobook ból az első 3 perc.


ÖÖÖÖÖÖÖSSSSSSSZZZZZZEEEEESSSSÍÍÍÍTTTÉÉÉÉÉÉSSSSS!
Nekem nagyon tetszett, elvarázsol és beránt a történet. Ha olvastál már mást Holly Blacktől, akkor nagyon tudom ajánlani, de ha még nem akkor ez a tökéletes kezdés. Egy aranyos történet, izgalmas kalanddal, és nagyon jó hangulattal.

4,5/5 CSILLAG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése